AUTO PALACE, uw partner voor al uw mobiliteitsvragen én voor duurzame mobiliteit!

Elektrisch rijden wint aan populariteit. Ook bij Auto Palace beschikken we inmiddels over een groot aanbod 100% elektrische (bedrijfs-)auto’s! Nu met SUPER lage Leasetarieven op de Hyndai KONA EV vanaf € 344,-!
Rijdt u zakelijk? Wanneer u dit jaar nog instapt, profiteert u van 12% bijtelling!

Opel showroom ENECO eMobility_Pjotr Messink

Welke soorten elektrische auto's zijn er?

Een elektrische auto (EV) of toch een plug-in hybride? Elektrisch rijden kan op meerdere manieren. Dit zijn de verschillende vormen van elektrisch rijden.

Hybride

Een hybride auto heeft een accu, een elektrische (start-)motor en een benzinemotor. Bij een Hybride auto is de elektrische motor ondergeschikt aan de benzinemotor. Een hybride hoeft niet aan een laadpaal opgeladen te worden. Opladen gebeurt tijdens het rijden.

Plug-in hybride (PHEV)

In tegenstelling tot een gewone hybride, is bij een plug-in hybride de benzinemotor ondergeschikt aan de elektrische motor. Een plug-in hybride kan worden opgeladen via een laadpaal. Is de stroom op, dan rijd je op de brandstofmotor verder. Zo zijn ook langere afstanden geen probleem.

Elektrische auto met range extender

Een elektrische auto met range extender rijdt volledig op stroom. Maar er is wel een verschil met een normale elektrische auto. In dit type auto zit een kleine brandstofmotor die de accu oplaadt wanneer deze leeg dreigt te raken. Zo kunt u uw reis elektrisch vervolgen en zijn langere ritten geen enkel probleem.

Volledig elektrische (bedrijfs-)auto (EV)

Volledig elektrische auto’s hebben uitsluitend een elektrische motor. Deze auto maakt dus op geen enkele manier gebruik van brandstof. Wanneer de accu leeg is moet deze aan de laadkabel opgeladen worden via een laadpaal. Naast het ideale gebruik voor woon- en werkverkeer is de elektrische auto inmiddels ook zeer geschikt voor langere (vakantie-)ritten.

Icoon EV

Voorraad EV en Hybride

(Bedrijfs- en Personenwagens)

Service bill

Offerte aanvragen

(Bedrijfs- en Personenwagens)

Showroom- en/of Proefritafspraak maken

EBECO e-mobility

Welke laadpaal past het beste bij jou?

Eenvoudig laden voor de deur voor zorgeloos elektrisch rijden

Wanneer u de overstap maakt naar elektrisch rijden, wilt u ook nadenken over hoe u uw auto gaat opladen. Samen met onze partner Eneco eMobility bieden wij laadpalen voor thuis tegen een scherpe prijs.  Eneco eMobility heeft al meer dan tien jaar ervaring met het adviseren, installeren en beheren van laadpalen thuis en op kantoorlocaties en staat voor een zorgeloze ervaring. U laadt met onze laadoplossing altijd op 100% groene stroom, dus elektrisch rijden is ook echt duurzaam.

U ontvangt van Eneco een speciale code voor de online aanvraagomgeving. Hier wordt u stap voor stap door het aanvraagproces geleid. Na het invullen ontvangt u een op maat gemaakte offerte. Bij akkoord wordt uw laadpunt besteld en wordt er een installatie-afspraak gemaakt. De installatie van uw laadpaal duurt meestal een halve dag. Het team van Eneco is altijd bereikbaar voor vragen en biedt ook 24/7 ondersteuning bij storingen. Wilt u meer informatie over het product of het proces?

ACTIE modellen: Direct uit voorraad leverbaar met nog 4 én 8% bijtelling!

Wij beschikken nog over een beperkte voorraad Hyundai IONIQ's met 4% bijtelling. OP = OP!

Actuele voorraad Hyundai IONIQ
Image
Hyundai IONIQ EV 8% bijtelling

Hyundai Actie - Hyundai IONIQ EV Comfort

Rijklaar vanaf
€24.950,-
Private lease p.m. vanaf
€399,-
Image
Fiat 500 Hybrid

Fiat 500 Hybrid

Rijklaar vanaf
€14.995,-
Private lease p.m. vanaf
€279,-
Image
Showroom Auto Palace Zwolle-marslanden Fiat 500 E

Fiat 500E

Rijklaar vanaf
€26.900,-
Lease p.m. vanaf
€397,-
Peugeot e208  - subsidieregeling

Alles over elektrisch rijden

Elektrisch (EV) rijden wint sterk aan populariteit. Er komen steeds meer elektrische (bedrijfs-)auto's bij en steeds meer bezwaren kunnen worden weerlegd. Wil je meer weten over het opladen, de kosten en/of de voor- en nadelen van elektrisch rijden? We hebben een ruime keuze in EV merken, modellen en uitvoeringen. Onze EV experts helpen je graag.

Wat kost een elektrische auto in de praktijk?

Is elektrisch rijden voordeliger dan rijden op benzine of diesel? Wat kost een elektrische auto tegenwoordig in aanschaf? En hoeveel voordeliger is rijden op stroom vergeleken met rijden op benzine of diesel?

Elektrische auto’s zijn er in veel verschillende merken, modellen en uitvoeringen. De aanschafprijs hangt hier onder meer van af en de grootte van de batterij plus eventuele (zakelijke) subsidies en voordelen.

Hogere aanschafprijs, lagere vaste lasten

De aanschafprijs van elektrische auto’s daalt de afgelopen jaren gestaag. Dat komt onder meer door de ontwikkeling van de technologie. Toch zijn elektrische auto’s over het algemeen nog wat duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s. Kijk je echter naar de totale kosten, dan ben je met een elektrische auto over de levensduur vaak toch goedkoper uit. Je betaalt er onder ander minder belasting voor en je hebt minder onderhoud , dus lagere onderhoudskosten. En stroom is voordeliger dan benzine of diesel. Neem je alle kosten en voordelen in je berekening mee, dan is elektrisch rijden over het algemeen (veel) voordeliger dan rijden op brandstof.

Lagere onderhouds- en brandstofkosten

Minder onderhoud: lagere onderhoudskosten
Elektrische auto’s hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan auto's met een verbrandingsmotor. Elektrische auto’s hebben namelijk veel minder bewegende onderdelen. Ze hebben geen cilinders, geen bougies, geen motorolie, geen distributieriem, geen kleppen en zelfs geen uitlaat.

Flinke besparing op de ‘brandstofkosten’
Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden zijn de lage gebruikskosten: lagere onderhoudskosten, lagere energiekosten en gunstige fiscale voordelen. Daardoor ziet het kostenplaatje van een elektrische auto er gemiddeld heel aantrekkelijk uit.